Salt la conținut

Reteta: Paine fara gluten la masina de facut paine

de Ana B 12 Nov 2025 0 comentarii

Painea de casa are un gust aparte – mai ales cand o pregatesti chiar tu, usor si fara batai de cap, la masina de facut paine. Reteta de azi e simpla, sanatoasa si perfecta pentru oricine vrea o paine fara gluten, cu textura pufoasa si coaja aurie.

Ingrediente:

Pentru topping:

  • seminte dupa gust

Mod de preparare:

  1. Turnati apa calduta in vasul masinii de paine, adaugati mierea si drojdia si amestecati bine. Lasati sa se activeze cateva minute.
  2. Adaugati mixurile de faina, sarea si pulberea de psyllium si setati masina pe programul de 2 ore.
  3. In timpul amestecarii si framantarii, folositi o spatula pentru a obtine un aluat uniform. In acest timp, turnati si uleiul.
  4. La finalul framantarii, ridicati cu mainile umede paleta de amestecare, pentru a evita un gol mare in mijlocul painii. Nivelati suprafata aluatului si presarati semintele dupa gust.
  5. Inchideti capacul masinii si nu-l deschideti pana la finalul programului.
  6. Dupa ce programul s-a incheiat, scoateti painea pe un gratar si lasati-o sa se raceasca complet.

Pofta buna!

Sursa: itsusfood.com

Postare anterioara
Postarea urmatoare

Scrieți un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte de publicare

Vă mulțumim că v-ați abonat

Aceasta adresa de email este deja inregistrata

Cumpara tinuta
Alege optiuni
this is just a warning
Conectați-vă