Reteta: Papanasi fierti din mei fara gluten, fara lactoza
Descopera o reteta delicioasa de papanasi fierti vegani, fara gluten si fara lactoza!
Pentru toti iubitorii de dulciuri care urmeaza o dieta fara gluten, avem o surpriza speciala: o reteta de papanasi fierti, fara gluten, care este nu doar sanatoasa, dar si incredibil de gustoasa.
Acesti papanasi fara gluten sunt preparati cu ingrediente de calitate precum meiul decorticat si crema de cocos, garantand un desert savuros si fara compromisuri. Indiferent daca ai alergie sau pur si simplu vrei sa elimini glutenul din alimentatie, aceasta reteta te va incanta si va aduce bucurie in bucatarie. Incearca acum aceasta reteta simpla si rapida de papanasi fara gluten si savureaza fiecare imbucatura!
Pentru branza:
- 100 g mei decorticat Eden Premium
- 100 ml crema de cocos
- 200 g apa
- 70 g indulcitor
- 1 plic de vanilie Bourbon
- Coaja unei lamai netratate
- 20 g tarate de psyllium fara gluten
Pentru smantana:
- 50 g migdale hidratate (inmuiate in apa peste noapte sau pentru cateva ore)
- 55 g apa
- Cateva picaturi de suc de lamaie
- Un praf de sare Himalaya
- 20 g eritritol
- 20 g crema de cocos
Pentru pesmet:
- 40 g pesmet fara gluten
- 1 lingurita ulei de cocos (4 g)
PREPARARE:
Spalam bine meiul sub apa fierbinte. Amestecam toate ingredientele pentru branza (cu exceptia taratelor de psyllium) si fierbem la foc mic sub capac pana se inmoaie, timp de 15-20 de minute. Acoperam complet si lasam sa se raceasca pana devine caldut. Adaugam taratele de psyllium si formeazam 5 bilute de marime egala.
Prajim pesmetul in ulei, punem bilutele direct in tigaia cu pesmet. Le rotim pe toate partile, astfel incat sa fie perfect invelite in crocantul pesmet.
Pentru smantana, amestecam ingredientele cu un procesor de alimente pana devin o pasta.
Daca ti-a placut reteta, nu uita sa o impartasesti cu prietenii tai si sa lasi un comentariu mai jos despre cum ti-au iesit papanasii. Bucura-te de gatit si savureaza fiecare imbucatura!
Sursa reteta si poza: Eden Premium