Reteta: Piscoturi fara gluten, fara oua
16 Jun 2023
2 comentarii
Aceasta reteta delicioasa si usor de preparat de piscoturi este perfecta pentru persoanele care urmeaza o dieta fara gluten si fara oua.
Ingrediente:
240g faina de orez brun
40g amidon de porumb
50g unt
1/4 lingurita de sare
60g de zahar pudra
15g de miere (optionala)
2g (1 lingurita) de bicarbonat de sodiu
4g (2 lingurite) de acid citric
100ml de lapte
Mod de preparare:
- Pastram o parte din faina pentru intinderea aluatului si restul ingredientelor le masuram intr-un castron, apoi adaugam treptat laptele si le amestecam. Trebuie sa obtinem un aluat foarte bine framantat, de consistenta medie.
- Lasam aluatul sa se odihneasca putin, apoi il intindem la o grosime de aproximativ 0,5 de cm. Taiem bucati din aluat, daca avem intr-o forma de piscoturi, daca nu, putem taia aluatul in dreptunghiuri lungi si ii rotunjim un pic capetele.
- Asezam biscuitii pe o tava de copt acoperita cu hartie de copt si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C de grade Celsius timp de 13-15 minute. Se pot pastra mult timp intr-un recipient inchis ermetic.
Sursa reteta: https://cookpad.com/hu/receptek/11930176-babapiskota-tojas-nelkul-barna-rizslisztbol-glutenmentes
Tag-uri
2 comentarii
Mulțumesc frumos 💚
Mulțumesc frumos 💚